fbpx
Written by REKOR

Ύψη συνδεδεμένων σε μηδική, όσπρια, σκληρό και άλλα 4 προϊόντα

 

Καθορίστηκαν τα ύψη των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε σκληρό σιτάρι, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, όσπρια, ακρόδρυα, σανοδοτικά ψυχανθή, μήλα και ζαχαρότευτλα που αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής τους από το μεσημέρι της Τετάρτης και οι παραγωγοί να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις:

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των ζαχαροτεύτλων, για το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 190 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, για το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 12,326 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια σκληρού σίτου, για το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 8,134 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών για το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 7,855 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, για το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 17,92 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια καρπών με κέλυφοςγια το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 9,638 ευρώ/στρέμμα

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια μήλων, για το έτος ενίσχυσης 2019, καθορίζεται στα 45,435 ευρώ/στρέμμα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται:

Τουλάχιστον 59 εκατομμύρια ευρώ σε συνδεδεμένη ενίσχυση για 7 προϊόντα από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης προς τους Έλληνες παραγωγούς, ενέκρινε την πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων του έτους 2019 για επτά συνολικά καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός, τα ποσά συνδεδεμένης ενίσχυσης για κάθε προϊόν διαμορφώνονται ως εξής:

  • Καλλιέργεια καρπών με κέλυφος 96,38 ευρώ/εκτάριο
  • Καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών 78,55 ευρώ/εκτάριο
  • Καλλιέργεια μήλων 454,35 ευρώ/εκτάριο
  • Καλλιέργεια οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση 170,92 ευρώ/εκτάριο
  • Καλλιέργεια πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών 123,26 ευρώ/εκτάριο
  • Καλλιέργεια σκληρού σίτου 81,34 ευρώ/εκτάριο
  • Καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων 1.900 ευρώ/εκτάριο

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι παραγωγοί της χώρας μας ανέρχεται στα 59.629.331 ευρώ.

Ο κ. Βορίδης με σχετική δήλωση του υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο στέκεται αρωγός στους Έλληνες αγρότες παρέχοντας τους την απαραίτητη ενίσχυση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καλλιεργειών τους».”

Πηγή: https://www.agronews.gr

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this